Hur många datorer behövs det i världen??

Ett mycket känt, och ofta citerat citat, är av Thomas Watson, dåvarande chef för det som sedemera blev IBM, ett hyfsat stort dataföretag. Han yttrade de numera välkända orden: I think there is a world market for maybe five computers

Han hade fel…

Samtidigt visar det hur otroligt svårt det är att förutsäga den tekniska utvecklingen.

Ni kommer väl i håg Ericsson Hotline?! Om du då hade sagt att 10 åringar skulle springa omkring med en egen mobil i fickan hade du blivit utskrattad. Eller se den här lilla pärlan om AXE-växlar. Så banbrytande då, så överspelat nu….

Och kommer ni ihåg reaktionerna när det kom ut att Apple skulle göra en mobiltelefon???
Inte många trodde helt och fullt på idén. Men nu är den snart i var mans hand. Eller om man skall tro investmentbanken Pacific Crest Securities, PCS, så har alla som vill ha en iPhone redan en.

Undrar hur Jesus skulle kommunicera sitt budskap i dag? Han som inte hade vare sig Twitter eller Facebook. Rörde sig på en yta något större än Småland, och ändå pratar vi om honom, citerar honom, och följer hans råd, dryga 2000 år senare.

Nä, se in i framtiden är svårt. Förutsäga morgondagen en utmaning.
Klart är i alla fall att allt handlar om kommunikation. Om mötet människa till människa.
Om att se och bli sedd, om så bara via några pixlar på en dataskärm.