En alldeles underbar bal!

Vad är väl en bal på slottet???
Jag måste säga, har ingen aning.
Själv har jag fått det stora nöjet och äran att bevista Wiener Philarmonikernas stora bal här i Wien.
Och ja, det var absolut alldeles underbart!

Liten utvikning: har sedan jag var liten alltid sett nyårskonserten från Wien. Ni vet den som sänds 12:15 på SVT varje nyårsdag.
Det var onekligen en lätt surrealistisk känsla att få stiga in i gyllene salen på musikverein och med egna ögon se den sal jag så många gånger (42 närmare bestämt) sett på TV. Att sedan få sväva (nåja) runt på dansgolvet till tonerna från orkestern minskade inte direkt känslan av dröm.
Vid midnatt var det dags för alla som ville, att delta i kadriljen.
Låt oss kort sammanfatta den upplevelsen som ett brutalt uppvaknande ur drömmen, ackompanjerad av många glada skratt. Tröstar mig med att vi nog var fler som Inte kunde än som hade en aning.

Vi var ju några stycken som bevistade denna bal. För att uttrycka det milt var det vissa stunder väldigt trångt. Men alla var där med ett glatt humör och stämningen var just så sprittande glad som bara en äkta Strauss-vals kan vara.

En äkta bal pågår natten lång. Så också denna.
Men vid 04:00 tog åldern ut sin rätt och vi drog oss sakta men säkert hemåt, bara ett kort stopp för ”frukost” i form av en korv, på vägen.

Dagen efter lovar jag mina ömma fötter att vänta i alla fall två dagar innan jag placerar dem i ett par högklackade skor igen. Men det var värt det!! 🙂

20130126-140150.jpg