På besök i sagolandet Klagenfurt!

Har tack vare jobbet varit på besök i den lilla söta staden Klagenfurt.
Kommer absolut att återvända!! Redan resan dit med tåget var en upplevelse. Vykortsvyerna med blånande berg och snötäckta toppar avlöste varandra utanför fönstret.
Väl framme visar sig Klagenfurt vara en jättesöt stad i behändig pocketstorlek.
Promenerade från ena till andra ändan av centrum på knappa halvtimmen. (I högklackat, så klart. 😉 ) Även inne i staden duggar vykortsvyerna med tornprydda hus och mysiga små torg tätt.
Trevliga stämning längs gågatorna i centrum gjorde att kredikortet fick slita hårt bland alla små pittoreska butiker, caféer och restauranger. Var kanske tur att jag inte hade allt för lång tid på mig….
I centrum av staden, vilket förvisso är där allt ligger, hittade jag bland annat denna lilla pärla! Underbar butik som kändes som att stiga in i en magisk sagovärld.
Nu känns förvisso hela Klagenfurt så, men det kanske beror på att det finns en drake i deras stadsvapen? Eller mer korrekt, der Lindwurm – Wörthersees legendariska motsvarighet till Loch Ness. 🙂

Vy från tågfönstret

Vy från tågfönstret. OK, inte välrdens bästa bild, men ger en liten aning kanske…

Sagobutik i Klagenfurt

En underbar liten butik i centrala Klagenfurt!

Dörren till sagobutiken

Dörren in till den lilla söta butiken. En orgie i rysch och pysch och alldeles underbar… 🙂 (Min dolda romantiska sida. 😉 )

Stadsvapnet Klagenfurt

Stadsvapnet i Klagenfurt pryds så klart av en drake. 🙂