Får det vara lite Champange till korven?

Som så många gånger förr, det är de små detaljerna som gör det.
Är de små skillnaderna, ni vet, när det är precis som hemma, fast en liten liten detalj gör att man blir påmind om att Österrike skiljer sig mer från Sverige än vad det kan tyckas vid första anblicken.

Som när man passerar den vanliga korvkiosken.
Jodå, precis som hemma går det att få en kokt korv med bröd, eller med rostad lök. Finns till och med så kallad räksallad, som precis som hemma innehåller både majonäs och färgämnen, men försvinnande få räkor.
Men vilken dryck önskas för att skölja ner denna semi-kulinariska anrättning?
Precis som hemma erbjuds ett varierat utbud av diverse sötade, kolsyrade drycker.
Men här kan man även köpa en öl, och då inte en lätt- dito, utan självklart en riktig. (Vet faktiskt inte om det ens finns lätt-öl här i Österrike??? Men borde väl göra det???)

Det som dock gör att jag verkligen Verkligen känner skillnaden mot Sibylla-kiosken hemma är när min blick faller på utbudet av mousserande vitt vin. Ryktet förtäljer att i korvkiosken utanför Operan så är det äkta champagne som säljs. I denna som jag hittade på Schwedenplatz är det ”bara” sect.

Oavsett vilket fascineras jag av tanken på att i en vanlig korvkiosk kunna köpa en flaska bubblande vitt vin till en klassisk korv med bröd.
En lätt omtumlande upplevelse för en äkt-Svensk kvinna uppfostrad i Systembolagets hårda hägn. 😉

 

Champagne i korvkiosken

Champagne i korvkiosken