2

Hinner du med?

Det sägs att om man måste vänta mer än i 20 sek vid datorn så blir man stressad.
Jag tror dem.
Kommer på mig själv med att muttra över att datorn är såååå seg, när den sida jag försöker logga in på inte kommer så fort jag klickat.
Vi skickar sms, och blir oroliga eller irriterade när vi inte får ett svar inom fem minuter.
Människor som bara kollar mailen en gång om dagen är lite konstiga och ”så svåra att få tag på” För att inte tala om de där konstiga individerna som inte ens har en mobiltelefon!! (Jo, de finns, jag har träffat hen. )
Och gårdagens nyheter är fullständigt ointressanta och återfinns eventuellt i historieböckerna.
Är inte direkt revolutionerande att konstatera att tempot har ökat.

Jag tror inte heller att det är direkt omvälvande att tro att det för många känns allt för stressigt.
Att man inte riktigt hänger med.
Vi är nog ganska många som med jämna mellanrum skulle vilja sätta livet på paus ett tag. Ta det lugnt och hinna ikapp oss själva.

För mig är fastan just en sådan tid.
En tid där jag tvingas ta det lite lugnare, vänta, hinna ikapp mig själv.

Hur är det för dig? Hinner du med dig själv?

Comments 2

  1. Våga lägga ner telefonen – surfplattan – bärbara datorn en stund, bara för att se kan jag låta bli när det plingar i någon av dom. Skulle egentligen vilja göra det hela till en liten utmaning, låt bli alla elektroniska prylar i låt säga en vecka – jobbet undantaget och då är det bara under arbetstid inget annat. Kolla om ni klarar av det hela om ni gör det belöna då er själva med något riktigt gott eller kanske en resa eller liknande. Kan jag testa (huha) så kan ni 🙂 detta gäller även Fru Scharffenberg 😉

    Herr Scharffenberg Livbom

  2. Jo. Faktum är att allt blivit mycket lugnare sedan jag började jobba i svenska kyrkan i utlandet. Det säger kanske en del om att vara organist kombinerat med frilansmusiker. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *