Anteckningar från en flygplats…

Av olika anledningar finner jag mig själv spenderandes dryga fem timmar av mitt liv på Dusseldorfs flygplats.
Bortsett från att jag definitivt kan tänka mig att utnyttja 5*60 min av mitt korta liv på ett betydligt mer givande sätt än på en flygplats bjuder onekligen omgivningarna på mycket intressanta exempel på mänskligt beteende.
Kan avslöja att man under fem timmar hinner se och uppleva: ”Den dysfunktionella familjen”, komplett med trulig tonåring med hörlurar, intensivt knappande på sin mobil, den konstant pratande mamman med röst som kan skära glas och den buttre fadern som tar dagens första(?) öl.
”Det unga kärleksparet” synes sitta tätt ihopslingrade i ett hörn,tuggandes mer på varandra än den tårtbit det beställt för att dela på. (Oddsen för att de kommer missa flyget? )
Långt före att man ser dom hör man ”Barnfamiljen” med mycket livliga barn och mycket trötta föräldrar. Föräldrarna verkar ha gett upp för länge sedan och barnen är lika höga på socker som de är trötta.
Vid incheckningen stöter vi på ”Viktoptimisterna”, familjen som packar om väskorna för att klara viktgränserna. Diskussion utbyter om i vilken väska olika ting skall placeras, och även om jag inte förstår språket är det tydligt och klart att vissa ting som packats ner av en del familjemedlemmar kraftigt ifrågasätts av andra delar av familjen.
Klädkoden är ”praktisk resklädsel” i form av jeans, tennisskor och mjuka tröjor, dock trippar det förbi en och annan uppsminkad i kort kjol och klackar som skulle få till och med undertecknad att tveka.
Vid gaten sitter den stressade affärsmannen, intensivt knappande på sin laptop samtidigt som han pratar i telefon. (Samma telefon som är påslagen in i det sista och slås på nästan innan hjulen tagit mark)
Själva flygresan ”förgylls” av de klassiska medpassagerarna som Skrikande bebis, Överparfymerad dam samt Högljutt flygrädd i stolen bakom.
Skrikande bebisen tystnade förvisso när hen fick blöjorna bytta. Synd bara att föräldrarna inte utförde detta på toaletten. Doften som spred sig i kabinen övertrumfade till och med den överparfymerade damen…