Flygplatsfunderingar, del två.

Vår lilla semestertripp till Spanien närmar sig sitt slut.
Fascineras över dessa märkliga rese-relaterade fakta.
Som till exempel hur min noggrant packade resväska, där kläderna, nystrukna och fina låg i minutiös ordning kunnat förvandlas till ett kaosartat helvetsgap som spytt ut persedlar över hela lägenheten och lite till?
Och hur kommer det sig att när det är dags att packa ihop sina väl utspridda tillhörigheter, den väska som kändes stor nog att härbergera ett fotbollslags samlade matchkläder verkar ha krympt till en necessärs storlek och endast med våld kan tvingas ihop.
Jo, jag är en bedjande kvinna, men kan avslöja att bönerna kanske var något mer intensiva vid incheckningsdisken då jag med ett lätt ansträngt leende försökte se ut som att min blytunga väska var lätt som en fjäder och absolut inte alls behövde vägas….
Och hur många gånger hinner man egentligen kolla sin biljett på vägen mellan incheckningen och ombordstigning?
Ja det där med ombordstigning och gater. Varför ligger alltid den gate man skall till längst ifrån det fik man stannar vid?