4

Självklart, en Stämpel!!

Allvarligt talat. Vad är det egentligen med Österrikare och dessa stämplar?
Inget papper kan passera deras händer utan att prydas av minst en stämpel.
Funderar på om det inte rent av är något freudianskt över det hela.
Ni kanske minns våra turer med Österrikiska myndigheter och stämpelterrorn när vi skulle försöka, och tillslut lyckades, bli registrerade här?

Igår skulle jag köpa medicin på det lokala apoteket. För att vara säker på att få rätt sort hade jag med mig det papper vår läkare i Sundsvall så snällt skrivit ut åt mig innan avresan, där namnet på nämnda medicin stod.
Är alltså inte så att det behövs recept eller så utan jag kan gå in även på ett svenskt apotek och köpa denna. Men ni vet, kombinationen guldfiskminne + språkförbistring gjorde att jag för säkerhets skull hade med mig denna minneslapp till apoteket.
Visade upp det för den artige apotekaren (Som självklart har vit rock med namnskylt som även visade hans titel.)
Han tog pappret, tittade, hämtade medicinen, lämnade över, och satte med den där speciella handledsknycken, en mycket officiell och stor Stämpel på min lilla minneslapp…
😉

Comments 4

 1. Jada, stempler er viktige! Visste du at det også finnes en rangering av stemplene? Minst ”fint” er spempler som bare har bokstaver, neste på rangstigen er skrift med rektangulær ramme rundt, så kommer kvadratisk stempel med ramme, så rundt stempel og høyest på rangstigen er det OVALE stempelet med LOGO!!! Godt å vite, hvis kyrkan tenker på at skaffe et stempel eller to! 🙂

  1. Post
   Author
 2. Hej!
  Bra blogg 🙂
  På tal om stämplar, i mitt försök att trolla fram det icke-existerande födelsebeviset från sverige ringde jag i min nöd till pastorsexpeditionen i min hembygd, bad dem skicka ett utdrag ur födelseboken ( eller vad det nu hette) samt sätta den största stämpel de kunde hitta på pappret! Totalt ogiltigt men fungerade utmärkt på magistratet! Stämplar är magiska 🙂

  Linda (från Anundsjö)

  1. Post
   Author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *