Seriös shopping

Detta land av stämplar och strudel upphör aldrig att förvåna mig.
Av någon anledning, som jag inte riktigt klurat ut ännu, är det idag woman day
Detta woman dayinnebär ingenting annat än att det är 20% rabatt i diverse olika affärer.
Läge för lite seriös shopping alltså! 🙂

Nu kan jag ju då konstatera två saker på min odysee genom diverse olika butiker och boutiquer.
Ett, jag är absolut inte den enda som uppmärksammat att det är 20% rabatt på allt! Vi är många kvinnor i diverse storlekar och former som river och sliter bland galgar och i lådor för att hitta fyndet Fyndet!
Två, jag kanske inte nedvärderar mig själv, men definitivt mitt omfång.
När jag står där i provrummets kalla sken, utan att andas av rädsla för att spräcka den klänning som såg så fin ut på galgen men nu för tankarna till välstoppad falukorv inser jag att det är dags att krypa till korset och hämta något som är minst två storlekar större.
Varför är förresten alla provrum utrustade med lampor som får en att se ut som ett vandrande lik med svårartade acne?

Måhända är det därför jag gillar skor?
Inga otäcka provrum och inga otäcka överraskningar i stil med ”Hallå? Varför ser jag gravid ut i den här klänningen och Varifrån kom dom där ”fylliga” låren som hindrar mig från att glida i dom där snygga jeansen?

Nåväl, det värsta är dock inte upplevelsen i provrummet.
Det som knäcker är när man går ut därifrån, och hänger tillbaka den där trasan till klänning som man konstaterat är absolut felsydd av någon som absolut inte vet hur en kvinnokropp är skapad och att Ingen någonsin kan se snygg ut i den!!
Just då möter man en kvinna, iklädd just en sådan klänning, och som självklart ser hur snygg som helst i den!

Tur att det finns caféer där man kan trösta en sårad självkänsla. 😉