Det här med Rotary

Är ju medlem i Timrå Rotary club. Ett härligt gäng som träffas på fredag lunch, oftast på E-on arena
Av förklarliga skäl har jag dock inte kunnat närvara på fredagsluncherna där den senaste tiden.

Nu är det dock inget större problem, då Rotary är en världsomspännande organisation, och som medlem är det inga som helst problem att vara med på en annan klubbs möten.
Jag och en medlem i församlingen som också är Rotarian har därför gjort det till en vana att titta förbi olika Rotaryklubbar här i Wien. 
Otroligt roligt och det blir många intressanta möten.
Förvisso onekligen intressant den gången vi insåg att  den klubb vi för tillfället besökte var en som lever i det förgångna och bara tillåter män som medlemmar. Undertecknad höjde andelen närvarande kvinnor med 100% den lunchen.
Å andra sidan visade det sig att två av medlemmarna bott i Sverige, bland annat i Kiruna, och därför pratade mycket god Svenska. Blev en lång lunch med många glada skratt!
En annan klubb vi besökte var i alla fall den lunchen nästan fler kvinnor än män, och samtalet rörde sig kring allt från börsnyheter till skola, i en härlig blandning av Svenska, Tyska och Engelska.
Har förvisso alltid vetat, men här är det verkligen påtagligt: Rotary är en internationell organisation där vi möts över både lands- och genarations-gränser.
Nu ska jag bara ta mig över språk-gränsen också. 😉