2

Det här med Rotary

Är ju medlem i Timrå Rotary club. Ett härligt gäng som träffas på fredag lunch, oftast på E-on arena
Av förklarliga skäl har jag dock inte kunnat närvara på fredagsluncherna där den senaste tiden.

Nu är det dock inget större problem, då Rotary är en världsomspännande organisation, och som medlem är det inga som helst problem att vara med på en annan klubbs möten.
Jag och en medlem i församlingen som också är Rotarian har därför gjort det till en vana att titta förbi olika Rotaryklubbar här i Wien. 
Otroligt roligt och det blir många intressanta möten.
Förvisso onekligen intressant den gången vi insåg att  den klubb vi för tillfället besökte var en som lever i det förgångna och bara tillåter män som medlemmar. Undertecknad höjde andelen närvarande kvinnor med 100% den lunchen.
Å andra sidan visade det sig att två av medlemmarna bott i Sverige, bland annat i Kiruna, och därför pratade mycket god Svenska. Blev en lång lunch med många glada skratt!
En annan klubb vi besökte var i alla fall den lunchen nästan fler kvinnor än män, och samtalet rörde sig kring allt från börsnyheter till skola, i en härlig blandning av Svenska, Tyska och Engelska.
Har förvisso alltid vetat, men här är det verkligen påtagligt: Rotary är en internationell organisation där vi möts över både lands- och genarations-gränser.
Nu ska jag bara ta mig över språk-gränsen också. 😉

Comments 2

 1. Är en höjning från 0 till 1 en höjning med 100%? Hihihihihi!!!
  Mera seriöst: En hälsning till er där nere, alltid lika trevligt att läsa dina blogginlägg. Hoppas att ni får en trevlig ”flygardag”. Jag antar att man i detta ocentrala land (ocentralt i meningen långt ifrån tillvaron)firar Himmelfärdsdagen på samma sätt som här hemma i Svedala.
  För dig kanske det mest bara innebär en himmelens massa arbete.
  Hur som helst, ha det!

  1. Post
   Author

   Nu gjorde Hr Hörnfeldt alltså det antagandet att jag var enda kvinnan närvarande den lunchen? Måhända ett inte helt korrekt antagande? Sedan var det bara en kvinnlig Rotarian, det medges. 😉
   Kristi Himmelsfärds dagen firas, för undertecknad för ovanlighetens skull, med ledig dag!!
   Men då begreppet ”klämdag” inte finns i detta från Sundsvalls perspektiv så ocentralt placerade land, så är Fredagen full arbetsdag igen.
   Personligen tycker jag ni skall hedra Himmelsfärdsdagen genom att flyga ner hit och kolla på ort och ställa vad som händer. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *