Falkenerare och medeltida slott

På väg hem från vår improviserade minisemester fann vi oss själva vid något som liknade ett medeltida slott. Lite research visade att det mycket riktigt stått en medeltida borg här under 1100-talet, men att den blivit jämnad med marken på grund av  Svenska trupper 1645. Senare, typ 1874 byggs det upp igen till sin forna glans av Count Johann Nepomuk Wiczek.
Vi svängde av i förhoppningen att hitta ett café eller liknande. En inte helt osannolik gissning då vi trots allt är i Österrike. Men vi fann, förutom ett café (är ju som sagt var i Österrike) även falkenerare!
Att jaga med fågel, typ Falk eller liknande är ju en gammal tradition. Här är då ett ställe där man föder upp dessa underbara fåglar och även har uppvisningar med dem.

Vi är precis i rätt tid då nästa uppvisning skall starta om en halvtimme. Tyvärr tar de bara kontanter, så hastigt överslag i reskassan ger att vi måste välja mellan guidad tur i slottet eller uppvisningen. Inget svårt val!
30 min senare bänkar vi oss förväntansfullt i solskenet!
Kan säga att vi inte blev besvikna. Att se dessa magnifika fåglar på nära håll var absolut värt pengarna. Även om frisyren rufsades till betydligt när den Amerikanska örnen flög över med bara någon centimeter till godo. Den vita snöugglan svävade som en ande över oss. Dessa stora fåglar flyger verkligen ljudlöst! Gamarna däremot både hördes och kändes då deras mäktiga vingar bekymmerslöst svepte över både en och två av oss stumma besökare.

Stället är absolut värt ett återbesök! Nästa gång skall vi ta med oss kontanter så att vi även kan gå in i slottet. 🙂

 

 

Harry på Kreuzertsein

En av stjärnorna på slottet!
Ugglan Harry!