Värme problematik

Undersökningar visar att ideal temperatur i sovrummet är någonstans mellan 16  – 18 C. Då sover man som allra bäst.
Låt mig konstatera att ett sovrum som ligger längst uppe under taket, efter några dagar med strålande sol och temperaturer med god marginal över 30+ strecket INTE håller ca 16 -18 C Snarare 26 – 28 C
Duntäcket är noggrant undanstoppat i garderoben, strategiskt placerade fläktar gör sitt bästa för att förflytta den varma luften för att skapa en illusion av svalka. Trots detta är mina drömmar heta och svettiga. (Nej! Inte på det sättet! Fy på dig som tänker så!)
Som Svensk, kommen från det kalla nord där permafrost är ett naturligt inslag och allt över 15 C anses vara värmebölja är det nästan lite fult att klaga på värmen. Handuppräckning alla ni som någon gång har hört hur en (oftast) äldre medlem av det Svenska medlemssläktet beklagat sig över värmen, för att sedan i nästa sekund snabbt lägga till: ”Man får ju inte klaga egentligen!” Som om det stod i brottsbalkens 74 kapitel 511 §.
Jag kan härmed avslöja att dylika begränsningar inte råder hos undertecknad längre.
När jag för femioelfte gången vaknar på natten av att det helt enkelt är för varmt klagar jag både högt och ljudligt över temperaturen och överväger allvarligt att gå och titta till bilen.
Den står nämligen i det kalla, underjordiska garaget. 😉