Malin och jag

Att med hjälp av bil ta sig från punkt A till punkt B kan vara ett större eller mindre äventyr.
Körde för några dagar sedan i Bratislava, där det var ren gissningstävlan huruvida texten på skylten betydde ”Fri fart” eller ”I som här inträden, låten hoppet fara
Till min hjälp när jag skall ge mig ut på mina bilburna äventyr har jag numera dock Malin! En uppdaterad version av Majsan.
Med sin milda stämma gör hon sitt bästa för att leda mig rätt genom Wiens alla vindlande gator och genomfarter.
”Om 200 meter, sväng vänster” säger hon med sin milda stämma.
Jag vet inte hur det är med er, men jag är katastrofal på avståndsbedömning. Hur långt är 200meter????
”Om 100 meter, sväng vänster” säger Malin lugnt.
Vaddå??? Det var ju nyss 200 m? Har jag redan kört 100 meter??? Min avståndsbedömningsförmåga som i vanliga fall kanske kan prestera en något sånär korrekt gissning stannade utanför på trottoaren och klev uppenbarligen aldrig ens in i bilen.
Om 50 meter, sväng vänster” säger Malin lika lugnt, samtidigt som jag känner hur kallsvetten bryter fram på pannan och händerna greppar krampaktigt om ratten.
Gatstumpen framför mig verkar strösslad med korsningar, alla åt vänster. Vilken ska jag välja? Vilken är om 50 meter? Hur långt är 50 meter egentligen??
Nu, sväng vänster” säger Malin med den där irriterande lugnande stämman
Vadå vänster??? Är ett stort hus där! Förvirringen är total och paniken desto större. Föraren i bilen bakom  ägnar sig åt en mer internationell version av teckenspråket och uppmanar mig att hastigt förflytta mig, om inte till ett varmare ställe, så i alla fall framåt.
Efter några meter ser jag korsningen, åt vänster, och svänger, till allas, framförallt bilisten bakom mig, lättnad. ”Följ vägen i 3 kilometer” säger Malin lugnt och ignorerar fullständigt min nyss avslutade panikattack bakom ratten.
Ibland är jag och Malin inte överens. Kan bero på att jag missuppfattar henne och svänger fel. Lika lugnt som vanligt kommer hon då med små uppmaningar som, ”vid nästa möjlighet, sväng höger” alternativt ”om möjligt, gör en U-sväng
”Är omöjligt, vi är på en motorväg” väser jag irriterat tillbaka.
Allt som oftast är vi dock rörande överens, Malin och jag, trots hennes irriterande ovana att mumla ”Observera” varje gång hastighetsbegränsningen passeras. 😉