Fenomenet för stora byxor…

Noterade det redan hemma i Sverige.
Har märkt att fenomenet börjat sprida sig även till Österrike.
Vad beror det på?

Först hade jag teorin att de unga männen inte hade hängt med på Fysik-lektionerna i skolan. De hade helt enkelt inte läst om gravitationen och dess verkningar. Å andra sidan verkade de kunna allt om Friktion. Om hur man skulle få tygstycken att bita fast i varandra och tillsynes trotsa tyngdlagen.
Min teori om missade Fysiklektioner höll alltså inte.

Jag började därför fundera på ifall de alla saknade speglar hemma. Att de helt enkelt inte kunnat göra en sista koll av sin yttre uppenbarelse innan de presenterade sig för omvärlden. Samtidigt noterade jag deras minutiöst tillfixade frisyr, det som syntes under den färgglada med amerikanska symboler prydda kepsen. Någon form av spegel måste de alltså äga. Måhända dock inte en helfigursdito?

Ett tag tyckte jag riktigt synd om dessa pojkar i alldeles för stora byxor som hängde halvvägs ner mot knävecken. I min naivitet trodde jag att de gick i ärvda kläder, och funderade lite över varför de enda som verkade vilja skänka kläder till dem var personer med ett BMI långt utöver det normala. Måhända ett ett samarbete med lyckade gå-ner-i-vikt-klubbar? Denna min naiva teori krossades dock brutalt när jag råkade se ett par dylika byxor i en affär.
Måhända det hutlösa priset kan förklaras av mängden tyg som går åt?

Tycker dock fortfarande på något sätt synd om dessa grabbar i allt för stora byxor och kepsar med skärmar stora nog att använda som middagsbord. Verkar så krångligt när man skall göra något annat än att stå och se ”cool” ut. Har förstått att detta är viktigt i dessa kretsar. Att se Cool ut alltså. Något som är helt omöjligt att göra samtidigt som man springer i dessa allt för stora byxor.

Likaså noterade jag i dag på väg hem från affären att friktionen mellan byxorna och övrig klädsel är en delikat balans som inte får störas.

Så gör till exempel att två Cola-flaskor som läggs i fickorna på byxorna får dem att rasa ner och lägga sig i en prydlig hög runt fotknölarna runt den rodnande bäraren. 😉