Vilken biljett ska jag ha och vart ligger stationen?

Svenska kyrkan i Wien består inte bara av Österrikes huvudstad.
Församlingen omfattar även hela Österrike, Tjeckien, Slovakien och Ungern. Eller enklare uttryckt: Centraleuropa, typ.

Det bor alltså svenskar lite överallt i det här området, och nu vid advents och jul-tid vill självklart alla ha någon form av julgudstjänst. Packar därför min lilla resväska och beger mig iväg kors och tvärs. Med min sedvanliga förmåga till planering (not) har jag nu lyckats med att planera in Prag på Torsdag, Salzburg på Lördag och Budapest på Söndag. Vet inte varför jag inte la in Bratislava eller Klagenfurt på Fredagen när jag ändå höll på…
Nåväl. Kan väl säga att det tog ett tag att förklara för mannen i biljettluckan när jag skulle inhandla alla dessa tågbiljetter hit och dit genom Europa under en enda helg.

Nu sitter jag här med en halv roman biljetter och försöker tyda ut vilken biljett som gäller vart.
Inser också när jag lusläser biljetterna och kollar på hemsidor att det finns betydligt mer än en järnvägsstation i Wien.
Kommen från en liten stad som man är är jag ju uppfödd med att det finns en (1) järnvägsstation i stan. Oftast belägen strax bredvid busstationen och Centrumgrillen, precis bredvid Stortorget, alternativt vid Stationsgatan.

Tror jag har hittat fem (5) olika stationer för fjärrtåg här i Wien. I morgon kl hysteriskt tidigt skall jag vara på en av dem för att ta tåget till Prag.
Undras vilken…..