Nyårsafton – En ny början!

Så är då dagen här. Nyårsafton! Ett helt år avslutas, och ett nytt ligger framför oss.
Kan inte låta bli att jämföra nyårsafton med alla sina bakåtblickar och löften om förändring med Syndabekännelsen i gudstjänsten. Ja, jag vet, en yrkesskada. 😉

Men likheterna är så stora. Vi, i alla fall jag, tittar ofelbart bakåt en dag som denna. Försöker summera året. Vad har hänt? Vad har jag gjort? Vad skulle jag absolut Inte ha gjort och vad gjorde jag faktiskt riktigt bra?
Tyvärr är det ju då så att den där punkten ”Vad skulle jag Inte ha gjort” tenderar att dominera. Men istället för att gräma mig och dunka huvudet i väggen, vilket skulle vara både improduktivt och orsaka märken på både vägg och undertecknad, försöker jag i görligaste mån lära mig något av misstagen. Löftet inför det nya året blir då också följaktligen att inte göra om samma misstag. Ett löfte som jag faktiskt brukar hålla! Nyårsafton 2014 kommer jag garanterat att sitta och gå igenom helt nya, kreativa misstag.

Samma sak med syndabekännelsen.
Jag får en chans att fundera över vad jag borde och Inte borde ha gjort. Och jag får en ny chans.

Även om jag vet att jag kommer att göra fel, så efter förlåtelseorden i gudstjänsten ligger livet rent och orört framför mig, och jag möter det med viljan att göra rätt.
Även om jag vet att jag kommer att klanta mig pinsamt många gånger även 2014, så ligger årets just nu rent och oförstört framför mig, och jag möter det med intentionen att göra rätt.

Jag hoppas och tror att 2014 kommer bli ett bra år. Ett år där jag får möta nya vänner och förstärka vänskapen med gamla vänner.

Jag hoppas att även Ditt år 2014 kommer att bli ett bra år, med många möten. Med glädje och sorg i en lagom blandning. Ett år där Du får växa och utvecklas och känna att det Du gör spelar roll.

Jag önskar dig ett gott slut, och ett välsignat Gott Nytt År!