En bloggande kyrka

Vad tror folk om oss präster egentligen?
( Vid närmare eftertanke, svara inte allt för utförligt på den frågan. 😉 )
Uppenbarligen tror gemene man i alla fall att vi präster lever i det förgågna. När jag ”avslöjar” att jag har en blogg möts jag nämligen 99% av gångerna av ytterligt förvånade ansikten och utropet ”Har Du en blogg????” En gång även följt av frågan: ”Vem skriver den då?” vilket konkurrerar med frågan ”Får du som präst ha en blogg?” om titeln Konstigaste frågan. 😉

När jag då avslöjar att det är ganska många i kyrkan som bloggar och att några av dem till och med innehar Biskopsämbeten brukar folk se lätt chockade ut och be att få sätta sig ner ett tag.
Vill ni själva botanisera bland bloggande präster, biskopar och annat kyrkfolk kan jag rekommendera blogg.svenskakyrkan.se där många av dem är samlade.

Vill du titta in i andra utlandskyrkors liv kan jag rekommendera den här bloggen från San Francisco, alternativt Fam Lidéns blogg i från Svenska kyrkan i Athen.
En rolig blogg med många bilder är den från Volontärerna på Teneriffa.
Maria, en mycket trevlig prästkollega som bloggar om livet i Bryssel hittar du här.

När jag kommit så här långt i min exposé över bloggande kyrkor och kyrkfolk brukar de flesta se lite matta ut. Hela deras världsbild har skakats om. Bloggande präster?! Vart är världen på väg??
Jag har då inte hjärta att tala om för dem att vi finns även på Facebook, Twitter och Instagram. 😉

 

ps.

Har även tidigare skrivit om bloggande präster. 😉