Trygg beställning

Har ju tidigare skrivit om hur vi verkar vara lätt igenkända på den lokala asiatiska restaurangen runt hörnet. Häromdagen var det så dags igen att låta köket hemma vila och lyxa till det med lite Take Away. Kliver in genom dörrarna hos vår favoritrestaurang. Ägaren tittar upp och frågar glatt: Zwei mal oder drei? Dvs två stycken eller tre?

Lite lätt paff svarar jag Zwei bitte och sätter mig på anvisad plats.
Servitrisen kommer snart fram med ett glas juice och det dröjer inte länge innan ägaren kommer med min beställning.
Eller ja, noga räknat det som han anser vara vår beställning.

Funderar lite på vägen hem vad jag egentligen har beställt. Vet ju egentligen bara att det är två stycken av det.
Men jodå, när jag kommer hem och packar upp så är det mycket riktigt vår favoritmeny som ligger där i lådorna.

Jämfört med gårdagens juice-äventyr är det ju förvisso ganska tryggt när personalen håller ordning på vad man egentligen vill ha. Finns ju trots allt andra restauranger här i Wien när jag vill vara lite mer äventyrlig av mig.
🙂