På väg till bröllop

Den församling jag jobbar i numera är något större än min gamla. I alla fall rent ytmässigt. Då jobbade jag i en församling som var ca 42 Km2 stor. Nu är den 304 620 Km2.

Det innebär bland mycket annat en del resande.

Just i dag är jag på väg till de mer västliga delarna av församlingen för det hedervärda uppdraget att förrätta en vigsel. Ja, jag vet! Rent tekniskt är det en ”Välsignelse av borgerligt ingånget äktenskap” då jag inte har vigselrätt här i Österrike. Men ni vet vad jag menar. 🙂
Jag snackar Romantisk Kyrka på avlägsen bergstopp. Gnistrande snö. Flammande marschaller, Tända Ljus. Solosång och Diktläsning. Hästdragen vagn från kyrkan till pittoreskt hotell. Romantikfaktorn är skyhög och det kommer garanterat bli ett minne för livet för alla inblandade.

Nu hoppas jag verkligen bara att jag hittar till kyrkan…..har nämligen inte riktigt full koll på var den ligger. Bara att det är i församlingen….. 😉