Med Slagskepp på smala bergsvägar.

Hemma i Sverige puttrade jag fram i en liten Renault Clio. En liten minibil med 55 pigga shetlandsponny under motorhuven. Var väl inte direkt så att man lasta in ett större bohag i den och drog iväg. Snarare två shoppingkassar. Den var dock väldigt enkel att hitta parkeringsplast till. Liten och smidig tog man sig fram i princip överallt.

Svenska kyrkan här i Wien har en tjänstebil. Eller ja, ett slagskepp på fyra hjul. Är en Fiat minibuss med plats för 7 pers plus förare. Känner mig som jag kör lastbil med släp varje gång jag sätter mig i den. Och Fickparkering är inte att tänka på… ( och ja, alla Österrikiska vänner, jag vet att sista meningen blir oavsiktligt rolig. Och för er som inte vet, läs här så vet ni)

Vigseln jag berättade om i går ägde rum i en fantastiskt vacker kyrka belägen uppe på en bergstopp i en liten pittoresk alpby.
Nyckelorden här är ”uppe” och ”bergstopp”
Ju mer vi närmar oss och den stora breda vägen smalnar av till vad som mest liknar en liten stig lagom för möjligtvis en cykel, ju större och klumpigare känns bilen. Tillslut har vi kommit fram till vad som för en flicka uppvuxen på den västgötska ”slätta” känns som en vertikal bergsvägg prydd av en smal stig där en bergsget skulle ha problem. Jag försöker göra en hastig bedömning av
A. Slagskeppets bredd jämfört med vägen. – Utfaller tyvärr till vägens nackdel. Och
B. Möjligheten att överge Slagskeppet och rekvirera en Taxi. – Bedöms som ytterligt små.
Djupt andetag. Intensiva böner till chefen, är ju trots allt på h*ns uppdrag jag är ute. Skall här inte återge varje hårnålskurva som satte bilens svängradie på stora prov. Skall absolut inte återge min spontana replik när vi balanserande på kanten till ett stup (kom ihåg, höjdrädd flicka uppvuxen på platt slätt) möter en stor Buss!!!

Konstaterar bara att vi tog oss fram. Vigseln blev precis så perfekt som alla önskade. Kyrkan var vacker och snön gnistrade i solen.

Nu sitter jag vid frukosten och stärker mig med en kopp kaffe innan jag och Slagskeppet skall försöka ta oss ner från denna förvisso vackra, men väldigt höga bergsknalle.