Säkerhetsgenomgång på museet

Två goda vänner från Sverige på besök i Wien. Självklart står ett besök på mitt favoritmuseum, Kunsthistorische på programmet.
Detta museum fyllt av sal efter sal med fantastiska konstverk. Målningar av paradiset, av måltider, av landskap och människor. Tavlor som vibrerar av färger. Världsberömda konstverk som beskrivs i ett otal konstböcker.
Mina vänner är vederbörligen imponerade och tittar noga i varje sal.
Men efter ett tag inser jag att det är inte de fantastiska konstverken som tilldrar sig deras uppmärksamhet.
Istället studerar dessa herrar, båda verksamma inom säkerhetsbranchen, larm, detektorer och skydd! Sensorers placering, ålder och räckvidd diskuteras med lika stort allvar och sakkunnighet som övriga besökare funderar över penselföring och användning av ljus.
När de så börjar försöka kika bakom tavlorna känner jag att det är dags att besöka närmaste café och skyndar mig att fösa ut mina vänner innan museets vakt som börjat kasta misstänksamma blickar på oss beslutar sig för att göra detsamma.
🙂