May the force be with you

Idag är det inofficiella Star Wars dagen. Är en lek med den kända frasen  ”May the force be with you”, som blivit till frasen: ”May the Fourth (4th) be with you”.
Gillar verkligen Star Wars filmerna. I alla fall de tre som kom ut först. ”Originalen” i mina ögon.
Jo, det är hollywood och lättsamt förpackat och hjälten får hjältinnan på slutet. Men de innehåller också mycket mer djup än vad man först kanske ser.
Du hittar många av livet stora frågor i dem. Att hitta sig själv. Att våga och orka följa den väg man känner är utstakad för sig. Den ständiga kampen mot ondskan, inte så mycket utanför, utan kanske snarare inom sig själv. Att lyssna på sin inre röst eller som de säger: The force.

I den text som jag predikade över idag så talade Jesus om sig själv som Herde och att hans får känner igen hans röst och följer honom.

Ibland känns det som att det låter så mycket och är så många olika ”röster” som vill höras i våra liv. Så vi glömmer bort eller hör inte ”kraften” a.k.a. Gud. Istället lyssnar vi på de som ropar högst. På stora reklamskyltar som talar om hur vi skall se ut. På skvallrande tungor. På ”alla andra” som tycker och tänker vad vi borde och hur det ska vara och ditten och dutten. Eller för att citera Star Wars, den mörka sidan.

Tror vi alla behöver göra som Yoda ibland. Stanna upp, dra oss undan, och lyssna på det som är viktigt, riktigt och rätt.

Lite tankar, en sen söndagskväll, i påsktid framför en välkänd film. 😉