Internet eller inte nät.

Är på kort intensiv kurs på Svenska kyrkan i Paris för att lära mig mer om sociala media, hur man kan använda det, vad man skall tänka på osv.

Otroligt intressant och givande. Roligt också att få träffa kollegor från när och fjärran. Den här gången inte bara prästerskapet, som det så lätt blir, utan även andra engagerade från olika hörn av världen. Tillsammans funderar vi över strategier och möjligheter. Vad vill vi med vår närvaro på nätet? Hur gör vi för att på bästa sätt både spegla den verklighet vi lever i och nå ut med vårt budskap?

Hotellet vi bor på är inte direkt stort, men ligger precis perfekt ett halvt stenkast från Svenska kyrkan. Det har dessutom gratis WiFi, en inte helt oviktig detalj i just det här sammanhanget. Eller ja, en sanning med modifikation. I pausen mellan lektion och middag, dvs när alla går tillbaka till sina hotellrum, slår på datorn och skall surfa ut på det nät vi hela dagen diskuterar, möts de flesta av oss av följande meddelande på skärmen:

”Le nombre maximum de connexions simultanées est atteint”  Eller på Svenska: ”Nä nu är ni alldeles för många som vill ut på nätet samtidigt.”

Är bara att stänga av lilla datorn, slänga på sig jackan och gå ut och möta folk irl istället.
Hmm kanske dags för en jämförelse av Caféer Paris vs Wien? 😉