Att sjunga för dem som inte kan!

I Ryssland talades det innan ESC om att bojkotta. Om att inte visa Österrikes bidrag utan låta det vara reklampaus just då. Nu, då segern är ett faktum, avlöser de upprörda uttalande varandra.

– För femtio år sedan ockuperade Sovjets armé Österrike. Vi gjorde ett misstag som befriade Österrike, vi borde ha stannat kvar, tillade Zjirinovski, som gjort sig känd för bland annat för sina överdrivna uttalanden.

Men även i Sverige har det kommit kommentarer om att Conchita och Österrike vann mer för att det var så kallat politiskt korrekt och inte för att det var en bra låt.

Låt oss från början konstatera en sak. Låten är bra! Sedan huruvida det var den bästa låten och om det fanns andra låtar som var lika bra eller bättre, ja, det är öppet för diskussion.
För det andra. Självklart är det politiskt!
Det är både naivt och blåögt att tro att världens största musiktävling, som ses över hela världen, INTE skulle vara färgade av politik. Är ungefär lika naivt som att tro att OS inte är politik utan ”bara” ädle tävlan i diverse sportgrenar.

I Sverige går det nästan inflation i Prideparader. Ingen lyfter längre på ögonbrynen när lille Kalles Pappa och Pappa dyker upp på föräldramötet på skolan.
Det är få länder där det är så. Vi behöver inte åka långt bort för att det skall vara brottsligt att öppet visa sin homosexualitet. Eller som i Ryssland, att ”Propagera” för det. Dvs att prata om det.
Som många säger i Prideparaden: ”Vi går för alla dem som inte kan” Just för att det i allt för många länder är förbjudet att vara den man är, visa sin kärlek öppet, är Conchitas vinst så viktig, så symbolladdad.
För att citera Conchita själv:

– Vinsten är inte bara för mig. Det här är en seger till alla som tror på en framtid med fred, kärlek och tolerans 

Ja, hon har skägg! Ja, hon är egentligen en han. Och???
Det är en bra låt och absolut en värdig vinnare!!

Se här och avgör själv!