Tack och lov för Wien´s cafékultur

Wien är verkligen kaféernas stad. Man behöver inte gå många meter innan man hittar ett större eller mindre rum som serverar kaffe med tillbehör. Tillbehör skall i det här fallet uppfattas som allt från små kakor till tre rätters middag.

Har tidigare berättat om att fika på Café här. En sak som caféerna här är kända för, bortsett från gott kaffe i diverse olika versioner, är också just detta att man kan sitta länge om man så önskar. En tradition som jag personligen tycker är mycket trevlig!
Dels för att man slipper känna stressen att man måste slänga i sig kaffet när personalen börjar cirkla runt bordet som hungriga hajar. Servitörerna i Wien cirkulerar aldrig kring borden, vilket jag skrev om här.
Dels är det väldigt bekvämt om man, låt oss säga rent hypotetiskt alltså, råkar låsa in sina nycklar och därför måste tillbringa hela dagen på stan i väntan på att den yngre familjemedlemmen kommer hem och kan låsa upp åt sin virriga mamma. Rent hypotetiskt alltså…. 😉