Jag kryper i skuggorna…

Sommaren har kommit till Wien och solen strålar från klarblå himmel. Ljuvligt underbart kan tyckas.
Nu är jag dock en äkta nordbo. Det vill säga har blek hy som reagerar på eventuell solbestrålning genom att bli ilsket röd. Anser att allt över 22 grader celsius är tropisk hetta och tycker att 16 grader i sovrummet är perfekt sovtemperatur. Låt mig säga som så. Sovrummet håller just nu, trots fläktar, mer temperaturen av en finsk bastu än svalt nordiskt sovrum.

Resultatet av denna inkompabilitet mellan undertecknads mer isbjörnslika approch till livet och Wiens subtropiska klimat är svettiga nätter och dagar som tillbringas smygande i skuggorna, fräsande mot solen likt en sentida Dracula, sökandes svalka i närmaste källare.

Finns dock fördelar. Då alla andra vill sitta ute i solen (arma dårar) får jag oftast sitta i lugn och ro inne i det luftkonditionerade caféet.
Och även om prästskjortan en dag då temperaturen kryper upp mot 30+ känns mest som en bärbar sauna glädjer jag mig åt att kyrkor är av naturen svala lokaler. 🙂