Handla, ja. Men inte allt!

Som tidigare konstaterats är Österrike ett väldigt katolskt land. Det innebär bland annat att vi har diverse olika för en Svensk helt okända helgdagar så som till exempel när vi firar Marias himmelsfärd.
En annan detalj är det faktum att i princip inga affärer är öppna på söndagar. Något som tog lång tid innan vi vande oss vid. Första tiden var det några söndagar som det åts mycket påvert i kyrkoherdehemmet på grund av att vi glömt köpa in nödvändigheter som mjölk, smör och bröd etc på lördagen när affärerna fortfarande var öppna.
Efter lite empirisk efterforskning (Läs: Desperat hungriga irrande omkring i Wiens storstadsdjungel på jakt efter föda) har vi dock hittat några butiker som, efter specialtillstånd(!) har öppet även på söndagar.
Notera! Det är dock inte hela affären som är öppen. Vissa delar, tvättmedel, diskmedel, etc är avstängda med stora gallergrindar. Inköp av dylika ting förväntas man klara av under veckan.
Däremot kan man alltså inhandla frukostyougherten, bröd, smör, och självklart (!) vin.
Och ännu en gång konstaterar jag att skillnaderna Österrike – Sverige är större än man tror. 😉

Inlåsta rengöringsmedel. Får Inte handlas på söndagar!!

Inlåsta rengöringsmedel.
Får Inte handlas på söndagar!!