Svenska kyrkan i Wien på Instagram

En del människor jag möter är helt fascinerade av att vi kyrkan har en hemsida. När jag då berättar att vi även finns på Facebook, Twitter och Instagram behöver jag oftast ta fram en stol och låta dem sätta sig ner en stund.
Funderar på om de tror att vi fortfarande använder gåspenna och pergament och har inte hjärta att tala om för dem att flera av våra biskopar och väldigt många präster även bloggar. Eller jo, nu luras jag. Talar både om det och brukar på min smartphone även visa dem exempel. 😉 🙂

Sanningen är ju att kyrkan i alla tider har varit ganska progressiva när det gäller olika former av kommunikation. Så till exempel var den första bok som trycktes i Sverige en skrift med den uppbyggliga titeln Dialogus Creaturarum Moralizatus (Skapelsens sedelärande samtal), en fabelsamling för predikanter tryckt 1483.
Att kyrkan numera finns även i den digitala världen är i det perspektivet egentligen inte så konstigt.

Bland mycket annat finns Svenska kyrkan även på den digitala siten Instagram. (För er som inte vet. Instagram är typ en bilddagbok. Jag lägger upp en bild. Eventuellt med en kort text. Personer som valt att prenumerera, eller ”följa” som det heter, kan då se denna bild och kommentera på olika sätt.)

Detta Instagramkonto sköts inte av en person. Utan ansvaret för att lägga upp bilder är en stafett mellan olika personer i kyrkan. Under en vecka var har man ansvar för att lägga upp bilder som visar vardagslivet i just sin bild av kyrkans stora värld. Här kan du se kontot!

Den här veckan är turen kommen till Svenska kyrkan i Wien!
Under en vecka kommer jag att lägga upp ungefär tre bilder per dag som visar livet och verkligheten i Svenska kyrkan i Österrike. En enorm utmaning för någon som är van att tänka i ord.
Vad tycker du att jag skall lägga upp för bild? Vad är Svenska kyrkan i Wien för dig?