Dansant präst!

Andelen präster i Sverige är inte överdrivet stort. Lite drygt 3000. Dock tillräckligt många för att man inte skall kunna känna alla. Vanligaste frågan man får är nämligen: ”Jasså, du är präst. Känner du Nisse? Han är också präst.” och så den misstänksamma ”är du verkligen präst-blicken” man får när man försöker förklara att man tyvärr inte känner denne Nisse, som uppenbarligen är den bästa präst frågeställaren någonsin har träffat och man förstår att då man själv nu inte känner denne Nisse absolut aldrig kommer komma upp till Nisses gudomliga nivåer av prästerlighet.

Ibland är det dock annorlunda.
Som till exempel när folk frågar: ”Känner du den där vilt rockande prästen i solglasögon som dansade på skolavslutningen?”
Jajamensan! Svarar jag då glatt, och lägger till att Kenneth (som den dansante prästen heter) dessutom är både snäll, trevlig och klok 🙂

Klippet, som du kan se Här, har efter några timmar spridit sig till både SVT och Aftonbladet.