2

Söt frukost!

Hotellfrukost kan, som jag tidigare berättat, vara en upplevelse av varierande art. Här på Hotel Pensione Guerrato är frukosten i alla stycken en söt historia. Matsalen i sig är av storlek normalt vardagsrum. Buffén som står uppdukad längs ena väggen är, hur skall jag säga, något begränsad. Är i princip bara kaffe, juice, croissanter, små briocher och portionspaket av youghert. Utställda på borden står dock små korgar med miniförpackningar av honung, marmelader och individförpackade bröd, kex och kakor. En av socialstyrelsen indoktrinerad svenska tittar sig förtvivlat omkring efter fibrer, frukt och grovt bröd! Tillbaka stirrar socker, socker och konstgjorda smakämnen.
Hoppas på att min gamla hushållslärarinna som trummade in vikten av balanserade måltider och förordade fiberrik havregrynsgröt som idealt att starta dagen med, inte läser denna blogg när jag nu avslöjar att det även går att starta med starkt kaffe, croissant och Nutella. 😉

Söt frukost, eller kontinental, allt beroende på hur man ser det. ;)

Söt frukost, eller kontinental, allt beroende på hur man ser det. 😉

Comments 2

 1. Hej! Jag ska åka till Wien i slutet av augusti. Vet du om det finns frukost på många caféer i centrala wien? Vad äter man till frukost i wien?

  1. Post
   Author

   Hej!
   Varmt välkommen till en underbar stad! 🙂
   I princip alla caféer med självaktning serverar någon form av frukost.
   Standard Wiener Frühstück brukar bestå av Kaffe/Te, 2 st ”semmel” dvs vad vi kallar småfranska, smör och marmelad.
   Därifrån går det sedan att bygga på i princip hur mycket som helst med färskpressad apelsinjuice, kokt ägg, ost, skinka, färska frukter, färska grönsaker typ morot och paprika i stavar, youghert etc.
   Ett mysigt Café med väldigt mycket Wien-känsla är Café Frauenhuber. Ligger centralt, ett stenkast i från Stephansdom, Operan och allt annat man vill se när man är i Wien.
   Perfekta stället att börja dagen på alltså. 🙂
   http://cafefrauenhuber.at/cafe-frauenhuber.html?&L=1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *