Resturangebsök med oönskad musik..

Får ett tips av en god vän och tar med familjen på en lite mindre matinrätting för att där inmundiga dagens måltid.
Tipset visar sig vara mycket gott. Likaså maten och servicen.
Sakta men säkert förs vi, maträtt för maträtt så sakteliga i närheten av himmelens portar. En resa som snabbt förändras till en expresshiss ner till Dantes inferno då tre gatumusikanter plötsligt kliver in i lokalen och börjar massakrera diverse mer eller minde kända musikstycken. De övriga gästerna i lokalen verkar tycka att detta ger pittoresk ”lokalfärg” och välkomnar(!) besökarna.
Har ärligt talat aldrig förstått charmen med att någon tre cm från ditt matbord där du försöker njuta av mat och konversation spelar dragspel, fiol och gitarr.  Funderar om de som välkomnar dessa musikanter till sina bord inte har något att prata om sinsemellan? Jag menar, är inte syftet med ett restaurangbesök att få njuta av mat och sällskap?
Diskussion uppstår mellan familjens tonåring och undertecknad. Vad är ideala avståndet till dylika ”underhållare”? Tillslut enas vi om avståndet 75,15 meter. Man hör dem, de ger den eftersökta atmosfären, men är inte störande. Nu är det dock endast någon meter bort till musikanterna. Väldigt mycket atmosfär, är ett sätt att uttrycka det. Högljudd musik som omöjliggör alla försök till konversation ett annat.
Visar sig dock att vi snart skall ta ett steg till ner i det berömda infernot då en i sällskapet vid bordet bredvid ber musiksällskapet komma specifikt till deras bord och framföra en melodi. Nämnde jag att restaurangen ifråga är väldigt liten? Dvs borden står väldigt tätt. Finner mig plötsligt ha en man, vilt gnidande en fiol, inte 75,15 m utan 7,5 cm från mitt vänstra öra. En situation som inte direkt förbättras då mannen i sällskapet vid bordet bredvid, han som bett dem komma, börjar sjunga med. Låt mig säga som så, han hade INTE en skolad sångröst.
Tillslut verkar både musikanterna och mannen vid bordet ha uttömt sin repertoar av sånger. Lugnet lägger sig åter över den lilla restaurangen och vi kan (äntligen) fortsätta att njuta av den goda maten och intressant konversation runt bordet. Konversationsämne till desserten: Gatumusikanter.