Baddräkt av papper?!

En spontan semestertripp, skulle bara åka iväg och kolla på en fin kyrka, slutar med att vi tar in på hotell. Lång historia, med många turer, bokstavligt talat, då gps och verklighet inte stämde överens. 

Hotellet vi tillslut hamnar på visar sig vara utrustat med SPA. Nu var det ju inte planerat att vi skulle hamna här, så smådetaljer så som till exempel baddräkt, en essentiell detalj på ett SPA, ligger hemma i Wien.
Den vänliga damen i receptionen förklarar dock att detta inte är något större problem, då de har engångs-baddräkter till försäljning!
En stund senare tassar familjens damer försiktigt till SPA -avdelningen, iförda var sin blåblommig baddräkt i vaxat papper, typ. Inser ni förresten hur otroligt mycket en tonårig fashionista vill bada när hon frivilligt sätter på sig en pappersbaddräkt? Blå-blommig!
Det är med stor tveksamhet undertecknad kliver i poolen. Ser framför mig hur baddräkten likt en pappersnäsduk kommer lösas upp i småbitar och fastna i filtret samtidigt som omgivningen får se mer av Guds skapelse än vad som är önskvärt.
Baddräkten höll. Dock kändes risken för ofrivillig exponering överhängande då storleken på baddräkten inte riktigt överensstämde med den kropp den var tänkt att täcka, dvs min. Känslan var att ett kraftigt simtag och den blå-blommiga baddräkten skulle med ett ljudligt ritsch förvandlas till en blå-blommig bikini.
Pappersskapelsen höll sig dock inom anständighetens gränser och överlevde både dopp i utomhus respektive inomhuspool. Ja till och med ett dopp i bubbelpoolen, där vi noterade att två av de andra badgästerna, ett par i mogen ålder, inte bekymrade sig över materialet på badkläderna utan hoppat över den detaljen helt och hållet.(!)
Baddräkt av papper

Den blå-blommiga baddräkten av vaxat papper

Detaljstudie

Detaljstudie av de ”fint” arbetade sömmarna. Notera det lilla isydda gummibandet.