Do it yourself-te?

Som förut konstaterats är Wien bestrött med en mängd caféer av varierande storlek.
Efter en hel dag på stan är det riktigt härligt att slå sig ner på ett av dem, vila trötta fötter och stärka sig med något gott.
Den här dagen föll valet på ett centralt placerat café och en god kopp te.
Som vi också konstaterat tidigare är mina tyskakunskaper något begränsade. Beställningsritualet inbegriper fortfarande en stor del pekande i menyer och när kyparen smattrar fram något på tyska brukar jag oftast le, nicka och hoppas på det bästa. Så även denna gång.
En bieffekt är att jag sällan är helt säker på vad jag egentligen beställt.
Det visade sig vara te, vilket ju stämde överens med min intention. Men istället för den vanliga lilla tekannan med medföljande tepåse med obestämbart innehåll, kommer det in ett stort glas vatten, varmt. På detta ligger en rejäl knippa färska gröna örter och i de små skålarna bredvid hittar jag honung och färsk ingefära i bitar.
Är helt enkelt ett do it yourself-Te av den mer färska sorten.
Känner mig supernyttig när jag sitter och smuttar på brygden. Riktigt känner hur alla antioxidanter och fria radikaler studsar runt och förflyttar sig dit de ska, samtidigt som den begynnande förkylningen flyr sin kos.
Måhända jag skall förstärka det hela med en bit mörk, god choklad??
Är ju antioxidanter där också. 🙂

Ett mycket färskt Te. Lite IKEA över det. Dvs slutmonteringen får man göra själv.

Ett mycket färskt Te. Lite IKEA över det. Dvs slutmonteringen får man göra själv.