Frukost a lá Wien

Finns ett gammalt svenskt verb som inte används så ofta numera: Att frukostera! Betyder kort och gott: att äta frukost!
Har ju tidigare berättat om min svaghet för hotellfrukostar. Både de minnesvärda och de…minnesvärda
Men Wien är ju som bekant en stad fylld av caféer och diverse näringsställen. Man behöver alltså inte besöka ett hotell för att njuta av en god frukost. Tvärtom ståtar de flesta ställen med diverse versioner av den klassiska Wiener Frühstück. Vanligtvis bestående av kaffe, lite smör, marmelad eller honung och en bit bröd, oftast en vit ”semmel” och ett ägg.
Självklart finns då detta att tillgå i ett antal olika versioner, kvalitéer och prisklasser. Gemensamt är dock att ingen höjer på ögonbrynen om du beställer din frukost kl 11 på dagen. Även en vanlig vardag! På ett café i närheten går det till och med att beställa så sent som fram till kl 23:00, men det är unikt även i Wien.
Har ju tidigare självuppoffrande, typ, tagit på mig att kolla diverse glassbarer här i Wien.
Känner att jag för allmänhetens bästa nu även bör ta på mig uppdraget att undersöka var man kan få den bästa frukosten. (Ja, jag vet! But someone got to do it! 😉 ) Måhända detta är en lista att utgå ifrån? Har du något annat tips?? Eller vill du kanske följa med på detta självuppoffrande uppdrag i Frukosterandets tjänst. 😉

På Café Museum är det en liten mössa på frukostägget så att det håller sig varmt

På Café Museum är det en liten mössa på frukostägget så att det håller sig varmt