Besök från flera församlingar på en gång…

I varje församling i Sverige ska det finnas ett SKUT-ombud. Någon som brinner för detta med Svenska kyrkan i utlandet och som har som uppgift att så att säga vara SKUT´s representant in i församlingen.

Den här helgen har vi besök av SKUT-ombuden i Uppsala stift, som förlagt sin utbildningsresa hit till vår vackra stad. Medan de har sitt utbildningsprogram, diskussionsgrupper osv, fixar personalen soppa, tinar bullar och kokar litervis med kaffe.
Svenskar i allmänhet dricker mycket kaffe. Kyrkfolk dricker mycket kaffe. Ni kan bara ana hur många liter det går åt när dryga 20 svenska kyrk-människor samlas…. 😉

Men allt är inte bara arbete. Våra trevliga besökare skall även hinna med lite turistande. Har försökt förklara hur spårvagnar och tunnelbana fungerar och hur man tar sig till både Schönbrunn och Belvedere. Fast har ju hänt att även undertecknad åkt fel några gånger…
Får lita på Guds försyn och se hur många som dyker upp när vi skall samlas igen kl 17:00. Rapport följer. 😉