En snabb smörgås

Lite här och var i Wien kan man hitta en snabbmatskedja av ett lite mer unikt slag. Namnet är fullständigt omöjligt att uttala. Trześniewski. Säg det snabbt fyra gånger den som kan.

Är små hål i väggen med två, tre bord i ett hörn och kanske några stå-bord. Det som säljs är små färdigbredda smörgåsar, eller ”belegte brote” som det heter här. (Osäker på stavningen?)
Pålägget är något som närmast kan beskrivas som röror av diverse olika slag. Dock inte de majonäs eller gräddfilsstinna rörorna man råkar ut för när man beställer en fylld baugette eller liknande i Sverige. Nej, snarare modell mosade ägg-röror.
Man kan välja mellan rökt lax, champinjon, krabba mm mm. Varje liten smörgås, som är i princip en liten brödbit på 3 x 5 cm kostar ca 1€
Det vill säga, är inte så att man äter en hel middag här. Men perfekt ställe att slinka in på under shoppingrundan. Ett litet snabbt mellanmål, på väg till nästa affär eller museum. Då bröd är av det grövre slaget och fyllningen ganska riklig står man sig utan problem någon timme på två tre stycken.
Man måste ju ha plats för en kopp kaffe med bakelse på närmsta café också. 😉
Tre små goda smörgåsar.  Påläggen är nerifrån och upp: Krabba, Rökt lax samt Champinjon.

Tre små goda smörgåsar.
Påläggen är nerifrån och upp: Krabba, Rökt lax samt Champinjon.