De talar om Varför! :)

Ännu en gång är jag på resande fot. Denna gång med hjälp av tåg från Wien till Klagenfurt.
Jo, jag vet, man skall inte jämföra.
Men kan inte låta bli att hajja till vid vissa av utropen på stationen.
Närmare bestämt när den välmodulerade stämman med jämna mellanrum tillkännager att tåg si och så från där och där är försenat med ca fem eller tio minuter.
Om vi nu bortser från att en svenska som tillbringat ett antal år i de norra delarna av vårt land inte är direkt van vid att tågbolaget över huvud taget vet om att tåget är försenat fem (5) minuter och ännu mindre att de bemödar sig om att meddela detta till vänta de passagerare. Nej, är inte det som får mig att reagera.
Utan det är förklaringen
Japp, du läste rätt, du av SJ härdade resenär, van att hållas i okunnighet om var, när och hur ditt tåg eventuellt kommer fram.
Inte nog med att förseningar på fem minuter annonseras. De förklarar även Varför nämnda tåg är försenat.
Nu skall erkännas att även kära gamla SJ med jämna mellanrum även dem anger orsaken till förseningen. Då oftast med det prosaiska ”signalfel” Personligen tycker jag att förklaringen ”på grund av polisingripande” är långt mer fantasi-triggande. Dock verkar den vanligaste förklaringen till förseningar här vara :”på grund av förseningar i utlandet” Ett elegant(?) sätt att skylla problemen på Någon Annan? 🙂