8 saker de aldrig berättade på rekryteringen

Rekrytering till nya tjänster runt om i världen pågår för fullt. Här några ”avslöjande fakta” om att jobba i en SKUT-kyrka som de aldrig berättar… (Jo, självklart är det med mycket humor och ironi. 😉 )

12287919576_0ff3fb235e_z

1. Oavsett vad du blev anställd som, förväntas du så snart du kommer ut kunna arbeta som, kock, it-tekniker, städare, barntimmeledare, sjuksyster, översättare, terapeut, chaufför och rörmokare plus självklart det som du blivit utsänd som.

boy-286357_1280

2. Efter två månader är dina nerver djupfrysta eller utslitna. Oavsett vilket, bevärdigas smärre katastrofer så som trasiga frysar och borttappade lastbilar med ett knappt höjt ögonbryn.

3. Man kan alltid dricka en kopp kaffe till.

3. Man kan alltid dricka en kopp kaffe till.

4. Bilkörning i ett annat land kan verkligen vara ett äventyr. Speciellt när den i bilen monterade GPS´n  pratar svenska och försöker uttala utländska gatunamn enligt svenska uttalsregler. Då har man stor nytta av Punkt 2!

4. Bilkörning i ett annat land kan verkligen vara ett äventyr. Speciellt när den i bilen monterade GPS´n pratar svenska och försöker uttala utländska gatunamn enligt svenska uttalsregler. Då har man stor nytta av Punkt 2!

6.  Så fort du landat tror alla hemma att du har full koll på restauranger, sevärdheter, hotell och kan dubblera som turistbyrå för att ge tips till alla svenskar som besöker ditt område eller i närheten

5. Så fort du landat tror alla hemma att du har full koll på restauranger, sevärdheter, hotell och kan dubblera som turistbyrå för att ge tips till alla svenskar som besöker ditt område eller i närheten

5. Improvisation är ditt mellannamn och du ser gamla McGyver avsnitt som  instruktionsfilmer

6. Improvisation är ditt mellannamn och du ser gamla McGyver avsnitt som instruktionsfilmer

6. Begreppet "Hemma" blir väldigt flexibelt och beror mer på var du för tillfället befinner dig än en rent fysisk plats.

7. Begreppet ”Hemma” blir väldigt flexibelt och beror mer på var du för tillfället befinner dig än en rent fysisk plats.

Foto: Bildbanken IKON

8. Reglerad arbetstid och lediga dagar fungerar i teorin, men inte alltid i praktiken. Men du bryr dig inte, för det är så roligt och du lever, andas, är kyrka. En gång SKUT-are, alltid SKUT-are och ditt hjärta kommer alltid klappa lite extra för Svenska kyrkan i Utlandet.