Se människan…

Har just nu en ”dumb phone” så fort jag kliver utanför hemmet. Det vill säga, jag kan inte surfa och få obegränsad tillgång till nätet om jag inte är uppkopplad via WiFi i någon form. (Har helt enkelt surfat för mycket och gjort åt periodens kvot)

Inget större problem kan tänkas då det om några dagar går in i en ny peroid och jag får nya fräscha bytes att surfa med. Har dock gett några intressanta bieffekter, denna ofrivilliga avhållsamhet.

Bland annat har jag upptäckt att vi är flera som åker tunnelbana och spårvagn!

Jo, jag vet, jag visste det innan också.

Men eftersom jag nu inte passar på och kollar mail, Facebook och twitter på spårvagnen, utan istället lyfter blicken och tittar på mina medmänniskor, så har jag också börjat se dem.

Kände en gång en äldre dam som när hon hade tråkigt, brukade gå ner till stan och åka busslinje 1. Den gick nämligen i en cirkel runt stan och återvände efter ett tag till utgångspunkten. Den lilla damen kunde åka några varv runt stan och ”titta på folk” som hon sa, Då tyckte jag hon var lite småtokig. Nu förstår jag henne lite.

För när jag väl lyfter blicken och börjar titta på mina medpassagerare där på spårvagnen eller i tunnelbanan, kan man få se det mest skiftande människoöden. Allt från den stressade småbarnsmamman som krånglar in barnvagn och ett antal kassar genom dörren samtidigt som hon pratar i telefon. Eller den äldre gentlemannen som försiktigt lägger sin hatt på sätet bredvid sig och sitter rak i ryggen som en fura. Några individer ser ut att ha lämnat hemmet i all hast och missat vitala klädesplagg så som tex. skor….Andra är uppklädda till tänderna och jag kan inte låta bli att fundera över vart de ska. Måste också erkänna att fantasin jobbade på högvarv när den unga tjejen iklädd svarta jeans, svart huvtröja och en glittrande vit maskeradmask som hämtad direkt från Venedigs karneval framför ansiktet klev på. På väg till en hemlig fest någonstans? Kanske till samma som han med mascara och glittrande nagellack som fnittrade lite blygt när hans res-sällskap sa något roligt. 😉