Landa? Var?

Härförleden fick jag anledning att flyga till Innsbruck. Inget konstigt med det. Suckade lättat över att det livliga barnet som alltid verkar finnas med på varje flygtur fått plats betydligt längre bak. Däremot var min stolsgranne av det mer voluminösa slaget och jag kände mig onekligen ganska upptryckt mot det mikroskopiska fönstret. Var i alla fall vackra vyer när vi flög över de Österrikiska alperna.

Flygsträckan i sig är inte så lång och det dröjde inte länge innan det kändes hur planet sjönk och kaptenen annonserar i högtalarna att det är dags att spänna fast säkerhetsbältena för nu är det dags att landa.

Själv tittar jag ut ur fönstret (som jag tack vare min stolsgranne alltså hade näsan tätt tryckt emot) och undrade: Landa? Var?
Nu är jag ju inte pilot, men har bestämt för mig att horisontal yta är att föredra när man skall landa. Helst slät dito. Vyn utanför fönstret var förvisso bedövande vacker, men bjöd på ytterligt få landningsbana ytor.
Någon minut senare hör jag hur landningsstället fälls ut och pilotens ord till besättningen att vi landar inom två minuter.

Vyn utanför fönstret har inte ändrat sig och jag börjar fundera på om piloten kanske har missuppfattat situationen och tror sig flyga en helikopter. Men även de behöver väl horisontell slät yta att landa på??

Sedan åker vi helt plötsligt hiss!!! Ja, alltså, det  var så det kändes. Planet sjönk nämligen väldigt snabbt. De lodräta alperna byttes mot pittoresk stad, en landningsbana uppenbarade sig och sekunderna senare befann vi oss på den. Fick senare veta att det krävs specialutbildning för att få flyga till Innsbruck då flygplatsen tydligen anses vara en av de krångligare att flyga till.
Kan ju avslöja att det var minst lika hisnande att flyga därifrån dagen efter. Tror inte jag behöver åka ”Uppskjutet” på Liseberg. Jag har flugit från Innsbruck. 😉

 

Utsikten från mitt lilla fönster när Piloten ber oss spänna fast säkerhetsbältena, för snart skall vi landa....

Utsikten från mitt lilla fönster när Piloten ber oss spänna fast säkerhetsbältena, för snart skall vi landa….

Utsikten när vi hör landningsställen fällas ut och piloten informerar besättning om att vi landar om två (2) minuter.....

Utsikten när vi hör landningsställen fällas ut och piloten informerar besättning om att vi landar om två (2) minuter…..