Oväntad nostalgitripp

Med jämna mellanrum kommer kända och okända personer och lämnar Svenska böcker och tidningar till kyrkan. Oftast har de rensat hemma och har inte plats för böckerna och tycker sig nu göra en tjänst genom att lämna dem till kyrkan. Sanningen är att även om vi absolut tycker om Svenska böcker och tidningar, får så många att vi knappt har plats för dem vi har, än mindre ta emot några nya donationer. Brukar därför när folk frågar säga ett artigt men bestämt Nej Tack till om vi vill ta emot några Svenska böcker.

En del givare (oftast anonyma dito) går dock runt hela problematiken med aviga präster genom att helt enkelt hänga kassen med böcker på dörren till kyrkan. Nu senaste när det hände gjorde undertecknad ett fynd som snabbt förflyttade mig till minnenas allé. I påsen låg nämligen ett exemplar av Allt om Mat från  februari 1989. Samma år tog jag som ung och oskyldig (typ) tonåring studenten. Buffén som bjöds för att fira detta högtidliga tillfälle är taget ur just nämnda tidning! Till den äldre generationens fasa bjöd jag inte på den klassiska smörgåstårtan. Har faktiskt aldrig förstått tjusningen med dessa majonäsdränkta skapelser. Istället fick gratulanterna den där gången för ca 26 år sedan festa på bland annat mintparfait och exotisk fruktsallad samt diverse andra godsaker från en dignande Dessertbuffé. Japp, var en godisråtta redan då. 😉

Nu sitter jag här, ett antal år och desto fler mil ifrån första gången jag bläddrade i tidningen och funderar på om det inte är dags att testa några av recepten igen.  Sänder också en tanke till den okända givare som trotsade en tjurig präst och helt sonika lämnade påsen där, lutad mot kyrkans ytterdörr. Tack! Lovar att bjuda på chokladtryffel nästa gång vi möts!

Nostalgitripp!

Nostalgitripp!