Designat hotell med begränsat privatliv

Har ju varierande erfarenheter av hotell i Budapest, både bra och mindre bra.

Den här gången vågade jag mig på att testa ett hotell som profilerar sig med ord som ”Design” och ”Boutique”. Måste erkänna att jag är måttligt imponerad.

Jodå. Rummet var snyggt och är lätt överblickbart. Det blir det när totala ytan uppgår till knappa 7 Kvm.
”Design” visade sig bestå i öppen glasvägg in till toaletten. Mindre problematiskt när man sover här ensam. Men de har faktiskt lyckats klämma in två sängar i detta mikroskopiska rum, så kunde inte låta bli att fundera över detta med privacy om man skulle vara två arbetskamrater eller liknande som måste dela rum. Nu verkar ledningen ha tänkt på dylika situationer, för en rullgardin var strategiskt placerad för att skapa viss avskildhet. Sängarna ja. Verkar vara kutym här i Ungern att sova på träplankor. Sängarna var 70 cm breda och stenhårda. Nåja, Var i alla fall rena manglade lakan och sköna kuddar.

Frukosten då? Det nästan viktigaste på hela hotellvistelsen. Det som kan höja ett halvbra hotell till skyarna och sänka det mest ambitiösa.
Tja…en underdimensionerad matsal där folk får stå och vänta på en plats för att sedan smaska i sig torr ost, degigt bröd, blaskigt kaffe och dricka vattnig juice….hmm vi lämnar frukosten och kikar lite på tekniken.

Är fri WiFi i hela hotellet och fungerar faktiskt riktigt bra. Nyckeln till dörren är ett litet kreditkort som skall hållas mot en liten elektronisk läsare i dörren. Fungerar riktigt dåligt. Fick byta kort tre (3!) gånger innan jag fick ett som fungerade.

Man ser nästan mer personal än gäster på hotellet. Pratar bra engelska och lyckas till och med klämma fram ett leende utan att de ser ut att gå sönder. Så full poäng på service. En detalj som gör att jag trots allt kan tänka mig att bo här fler gånger. Skall bara hitta något bra ställe på stan där man kan äta frukost i lugn och ro.

Designad dusch och toalett med begränsad privatsfär. ;)

Designad dusch och toalett med begränsad privatsfär. 😉