3

På väg, i Jesu namn!

Får ofta frågan om vad som är största skillnaden mellan att arbeta hemma och arbeta i SKUT. Måhända detta är ett av svaren: Att vara på väg.

Hemma så går jag till kyrkan. Folk kommer till kyrkan. Vi har ett fysiskt hus att peka på som är ”Kyrkan” och därmed kommer också mycket gratis. Traditionen – vi har alltid gjort så här. Stämningen – för det är stämningsfullt i en kyrka där så många bett före oss. Känslan – känslan av att gå i någon annans fotspår och veta att någon annan kommer att gå efter oss.

Här så kommer Kyrkan till människorna. Och ”Kyrkan” säger folk, det är…..jag. I all min litenhet, med alla de fel och brister och mänskliga tillkortakommande jag har, förväntas jag ändå när jag kommer till min destination för dagen, trolla fram Tradition, Stämning, Känslan, ja helt enkelt skapa en ”Kyrka” där vi just då är. Oavsett om det är ute på en fotbollsplan, i någons trädgård eller på ett kontor på en ambassad.

Detta har fått mig att fundera mycket på just begreppet ”Kyrka” vad det innebär, vad det egentligen är. Och egentligen är det självklart. Kristi Kyrka är och förblir de människor som vågar säga, viska, ropa, tänka orden – Jag tror.
Vår kyrka är aldrig beroende av våra byggnader, hur vackra de än är. Men är alltid beroende av människorna, hur trasiga de än är. Det är inte för att jag är prästvigd och står där å ämbetets vägnar som den där fotbollsplanen plötsligt blir förvandlad till ett för stunden heligt rum. Det är för att vi som just där och då står tillsammans förenas i bön, öppnar våra hjärtan för Gud och vågar viska, säga, tänka orden – Jag tror.

Jag är på väg, i Jesu namn, för att påminna folk: Det är tillsammans vi skapar och är kyrka.

Comments 3

 1. ”Creating a moment of Church.”
  Vi går igenom våra värdeord på kansliet. Högläst din text som betraktelse vid dagens andakt.
  Tack för den.

 2. Så glad jag blev när jag hittade din blogg via #blogg100 🙂 Jag bor i Bayern med min familj och saknar ”min” församling i Sverige. Den svenska kyrkan i München ligger tyvärr lite långt bort så det har inte blivit något besök än. Jag får hålla tillgodo med din blogg sålänge 🙂
  Många hälsningar Linnea

  1. Post
   Author

   Varmt välkommen Linnea. 🙂
   Som synes är detta en blogg som rör sig mellan predikningar och basarer, familjeliv och restaurangebsök. Dvs allt mellan himmel och jord. Precis som det brukar vara i kyrkan. 😉
   Om du skulle ha vägarna förbi Wien någon gång är du välkommen att besöka oss ”live” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *