Selfies i Prunksaal

Besöker Pruunksaal. Är alltså praktsalen i Österrikiska Nationalbiblioteket. Byggt i syfte, inte bara att härbärgera diverse olika böcker, utan också för att visa upp hur enormt duktiga, bra och rika Habsburgarna är. I sin nuvarande utformning är den från senare delen av 1700-talet, och det var helt enkelt så man som Kejsare visade andra riken hur jättebra man var. Och som vi tidigare konstaterat, Habsburgarna gjorde inget litet, utan det är extra allt som gäller!
Är alltså en helt fantastisk sal man stiger in i. Målningarna, böckerna, statyerna….ja allt!
Till skillnad från andra museum får man faktiskt fotografera här inne, om det görs utan blixt.
När jag går där och förstummad bara njuter av den praktfulla salen noterar jag bland mina medbesökare de två fnittriga blondinerna. OK, detta har inget med hårfärg att göra! Men just dessa hade nog gjort åt en stor flaska vätesuperoxid innan de gick ut. De fotar intensivt, ur diverse olika vinklar. Inte det fantastiska taket, inte hyllorna med vackert inburna böcker, utan sig själva(!)

Japp! De är inne i ett av världens vackraste bibliotek och ägnar tiden åt att ta diverse Selfies! De har ingen selfiestick (tack och lov) så betvivlar att så mycket av bakgrunden kommer med. De muttrar lite över det dåliga ljuset.  Men bättrar strax på läppstiftet, plutar med munnen, gör V-tecken och fortsätter att ta Selfies.

När jag med lite lätt upprörd stämma, skakad i min museiesjäl, återberättar episoden för käre Maken säger han något om att de två blondinerna nog snart kommer mogna och växa i från det hela.

Är då jag berättar att en snäll gissning är att de var strax över 50 år gamla…