Rocka sockorna

Sedan 2006 är den 21 mars Internationella Downs syndromdagen. Tror nog att alla vet vad Downs syndrom är. Och alla ha vi nog tänkt tanken: ”De är så söta och alltid glada och sprider sådan glädje omkring sig” och har satt in ”dem” i ett fack. Facket ”Några andra” och så tittar vi med ett litet överseende leende på ”de andra”, de som är lite annorlunda, de som inte riktigt passar in.

Ack så fel vi har!!
För egentligen så är vi ju alla annorlunda. Vi är alltid i någon situation ”de andra” den där som inte riktigt passar in. Jag är en Svensk präst i katolska tysktalande Österrike. Här är jag annorlunda. Jag fann mig själv i en grupp döva, som enda hörande, och jag var den som var handikappad.
Att vara annorlunda, att vara olika, är det som berikar, som lyfter fram, som ger oss mer. Perspektiv på livet.

10-åriga Nathea Anemyr har en storasyster som har Downs syndrom. Idag uppmanar hon alla som vill att uppmärksamma Downs syndrom och hylla dem som är annorlunda genom att ha olikfärgade sockar. ”Hjälp mig visa att det är bra att vara annorlunda! ”

Mitt svar till Nathea är: Självklart! Lets #rockthesocks 🙂

#rockasockor

#rockasockor

 

och ni som nu undrar: varför #rockasockarna redan i dag. Downs syndromdagen är ju först i morgon? 
Jag citerar från Natheas sida: ”Läs mer om World Down Syndrome Day som firas 21 mars (eftersom det är en lördag så börjar vi redan på fredagen så skolor och arbetsplatser kan vara med): www.worlddownsyndromeday.org