Påskägg de luxe

Österrikarna går verkligen all in när det gäller det här med påsk. Vart man än vänder sig möts man av ägg i alla dess färger och former, harar av varierande material och allt är vårgrönt eller ljusgult. Så många kycklingar kan jag inte påstå att det är, men även de dyker upp här och där.

Har inte sett några av våra typiska svenska påskägg.  Ni vet, ett färgglatt pappägg som man fyller med diverse smågodis. Däremot finns det, självklart, påskägg. Fast då i en lite lyxigare version skulle man kunna säga.

Paketet ser ut som en vanlig äggkartong. Och när man öppnar det ligger där fyra ägg plus två små skedar.
Äggen är gjorda av choklad med olika sorters fyllning.

Visserligen saknar jag lite de svenska påskäggens totala frosseri med olika sorter och där man sitter och försöker leta upp de godaste bitarna för att på slutet sitta med massa godbitar som ingen tycker om och fundera på vem det var som egentligen köpte dem??? Men i brist på denna svenska tradition, så jo, kan nog stå ut med ett lyxigt, crème-fyllt choklad ägg till. 😉

 

En helt vanlig äggkartong, fast lite annorlunda färg.

En helt vanlig äggkartong, fast lite annorlunda färg.

Fyra ägg, två skedar

Fyra ägg, två skedar

Ett chokladägg...

Ett chokladägg…

med underbar fyllning

med underbar fyllning