3

Ur led är tiden…

Så har vi återigen bytt till sommartid. Förespråkare pratar om hur vi tillvaratar ljuset bättre. Andra ser det som det defenitiva vårtecknet. Sommartid! Låter positivt, ljust och bra.

Själv är jag totalt absolut ur fas i minst en vecka!!
Kan man få jetlag av att ställa om klockan en timme???  Jag, som aldrig har speciellt bra koll på tiden och inte haft ett armbandsur de senaste 2,5 åren känner mig helt förvirrad när vi byter tid. Min kropp säger en sak, och omgivningen en annan.
Vaknar på morgonen, tittar på klockan och får panik. Är klockan redan så mycket???? När blev den det??? Och på kvällen kommer jag i säng alldeles för sent, för det känns ju liksom inte som att klockan är så mycket. Vilket får till följd att jag nästa dag försover mig, och det känns som det är extra länge jag försover mig, för min kropp går fortfarande på vintertid, men klockan säger något helt annat. Aaaaarrghhh….

Kan man ta ledigt en vecka för att komma i ordning i tiden?

 

Comments 3

 1. Det är precis samma sak för mig, mår mycket dåligt första veckan efter att klockan har ändrats. Nu är jag något så när i fas igen, efter en hel vecka. Önskar de kunde slopa sommartid/vintertid-begreppet och följa naturens egen klocka, solen, som visar att klockan är 12 när den står som högst på himlen, oavsett vad armbandsuret visar.

  kram Kim

  1. Post
   Author

   Tanken är god, men blir lite problematiskt då vi kommer få olika klockslag i Sthlm resp Göteborg tex. Är faktiskt på grund av järnvägen som vi har enhetlig tid o hela Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *