Dubbelmoral och trångsynthet

OK. erkännes, jag är inte mycket för sport och min närmaste kontakt med Bandy är att jag en gång gått förbi en staty av Snoddas. Men jag anser mig känna igen avancerad trångsynthet när jag ser den. Även de gånger det handlar om sport.

Nässjö IF, är en idrottsklubb som har ekonomiska problem. (Inte helt ovanligt) De måste se över sin verksamhet och skära i kostnaderna.
De har ett A-lag (Herrar) som harvar på i Allsvenskan och där spelare och tränare får lön.
De har tre (3) Juniorlag (Herrar) där de får bidrag från näraliggande idrottsgymnaisum, både med pengar och spelare.
Styrelsen beslutar sig för att spara pengar genom att dra ner på ersättningen till herrarna och bara ha två juniorlag. Notera, Herrlaget kommer fortsätta få lön för sina insatser.
Likaså väljer de att behålla ungdomslagen där både flickor och pojkar spelar. Med argumentet att vilja bygga för framtiden. Är också därför de har kvar två Juniorlag. (Herrar). För att tänka på framtiden.

Så går vi över till damsidan.

De har ett flicklag F17 som två (2) år i rad har bärgat SM-titeln! (Står inget om dylika framgångar för pojksidan)
Men då styrelsen behöver spara pengar ser de sig nödsakade att lägga ner det laget….
Damlaget då? Jodå, de spelar inte bara i Elitserien. (Ni kommer ihåg att Herrarna harvade på i Allsvenskan? )De har dessutom de två senaste säsongerna nått kvartsfinal. Dvs de är som sämst fjärde bästa laget i Sverige!!!
Men då styrelsen behöver spara pengar, för att satsa på Herrlaget, som bara spelar i allsvenskan, beslutar de sig för att lägga ner det betydligt mer framgångsrika Damlaget.
Ett damlag som dessutom inte får lön för sina insatser, som herrlaget får, och därmed inte kostar alls lika mycket.

Så, för att sammanfatta: I syfte att spara pengar och ”satsa på framtiden” lägger man ner det mest framgångsrika laget som råkar bestå av damer och satsar istället på det mindre framgångsrika, dyrare laget som består av herrar.
Man behöver inte vara direkt ultrafeminist för att reagera, eller hur?

Som grädde på moset, och jag citerar direkt från föreningens hemsida:

 Samtidigt vill vi inte ge upp ambitionen att på sikt kunna komma tillbaka och bli ett elitserielag. 

Notera: Föreningen har redan ett lag som spelar i Elitserien. Men då det är Damlaget, så räknas det uppenbarligen, med all tydlighet inte.

Jag skulle kunna skriva mycket om trångsynthet, om hur idrottsrörelsen jämställdhetsmässigt fortfarande befinner sig 20 år efter resten av världen.
Jag nöjer mig med att konstatera att idrottsrörelsen stora ord om jämlikhet, om lika värde etc allt som oftast klingar fruktansvärt ihåligt när det väl kommer till kritan.
Jag förutsätter att Svenska kyrkan Nässjö som står som en av huvudsponsorerna till klubben, tar en diskussion om det här med värderingar och moral med ansvariga.