Det här med baddräkter

Har skrivit om det förut, våndan av att hitta en baddräkt, eller för den delen klädesplagg, som täcker de delar av kroppen som jag vill att den skall täcka, samt helst även svänger in och ut på samma ställen som min kropp svänger, oftast, ut.

Då jag utan större övertalning kan förmås placera min lekamen på en därtill lämplig strand, anser jag att jag de facto har en ”Strandkropp” eller ”Beach Body” som reklamen för framförallt alla träningsscentra  frågande skriker om jag har.
Tyvärr verkar de som designar baddräkter ha en helt annan kropp framför sig när de skär till dagens baddräkter. En kropp utan vare sig bak, bröst eller mage. Själv är jag rikligt utrustad med all tre. Att hitta en passande baddräkt är därför en utmaning som kräver sin kvinna.  Många timmar har lagts på fruktlöst sökande i affärers baddräktsavdelningar. Otaliga är de dräkter som ratats för att de varit sydda för plattbröstade pygmeer alternativt bestått av konstfärdigt ihopknytna snören och en näsduk. Men skam den som ger sig! Det är alltid för tidigt att ge upp! Och diverse andra peppande utrop…

Tillslut fann jag den! En baddräkt som täcker hela rumpan! Och inte får mig att se ut som en gravid spärrballong. Den täcker till och med bysten! Att den dessutom är i en snygg färg och acceptabelt mönster gör att lyckan är total!!!

Den andas -50 tal. Tonårsdotterns kommentar var ett avmätt ”Meh” Själv njuter jag i fulla drag av min härliga, prickiga baddräkt!

Funderar på att för säkerhets skull köpa flera stycken och spara för framtiden. Finns det en sista förbrukningsdag för baddräkter?? 🙂