16 rätters middag!

Fann oss själva på en restaurang i Bratislava härförleden. Närmare bestämt Anjou Brasserie. De har varje fredag ett erbjudande som de kallar Frid*Ex. Enkelt uttryckt är det en Gör det själv Prova på Meny.

Menyn består av 16 rätter. Man får vid bordet 16 små kort, som korresponderar mot respektive rätt. Sedan är det bara att överlämna ett kort till kyparen som strax därefter dyker upp med nämnda rätt direkt från köket. By the way ett perfekt sätt att komma förbi det eviga språkförbistringsproblemet. Man får tillbaka sitt lilla kort, så man kan om man vill beställa samma rätt flera gånger.

Portionerna som kommer in är på gränsen till mikroskopiska. Vilket gör att man faktiskt kan om man vill testa alla 16. Tydligen så ändras menyn från vecka till vecka. Men hoppas verkligen att de behåller den lilla hjortfilé-medlajongen som var så mör så den nästan smälte i munnen. Eller den avslutande maccronen som var så fluffig att det kändes som att äta ett gyllene moln. Eller… hmm bäst att åka tillbaka och kolla. 😉

 

Den lilla menyn

Den lilla menyn